Lansare de carte – Seria tematică Istoria Binecuvântării

August7

Vă prezentăm un reportaj marca Credo TV, filmat cu ocazia lansării de carte organizată de Fundația Istoria Binecuvântării și Librăria Petros. Mulțumim și pe aceasta cale Librăriei Petros pentru inițiativă și găzduire cât și prietenilor noștri de la Credo TV pentru reportajul realizat.

Gulyas Ștefan – Chemat în veșnicie

April19

La 10 Aprilie, 2013, la frumoasa vârstă de 92 de ani, s-a stins din viaţa Gulyas Ștefan. A plecat în somn, aşa cum îi ceruse Domnului, ca să nu fie povară pe nimeni la bătrâneţe. Lasă în urma sa roadele unei bogate lucrări misionare.

Începând cu anii ’60, timp de 55 de ani a străbătut în lung şi în lat ţările Europei de Est de dragul şi spre slava Mântuitorului. Dorinţa şi bucuria lui cea mai mare a fost să propovăduiască Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos. Era un vorbitor înflăcărat şi un bun cunoscător al Scripturii. Discuta şi dezbătea cu plăcere adevărurile ei cu slujitorii din diferitele biserici. Roadele lucrării lui sunt cunoscute deplin doar de Acela care l-a împuternici şi l-a trimis în lucrare.

Poate cel  mai frumos îl caracterizează Rev. Dr. Samuel Bombara, prieten, coleg de seminar şi frate în Hristos. El o face folosind trei cuvinte în prefaţa cărţii Chemat la slujire, o autobiografie a lui Stefan Gulyas: dedicare, dărnicie şi disciplină. Ştefan Gulyas a fost, în primul rând, dedicat lui Hristos, într-o manieră paulină. Se poate spune că  pentru el a trăi era Hristos. În al doilea rând, roadele dărniciei lui s-au materializat în sutele de case de adunare ridicate cu ajutorul şi la îndemnul lui în ţările din Europa de Est, precum şi în vieţile a nenumăraţi slujitori ai lui Hristos ajutaţi de el. Iar, în al treilea rând, toate acestea s-au putut realiza prin disciplina care l-a caracterizat întreaga sa viaţă, atât în relaţia lui cu Cuvântul cât şi în administrarea fondurilor pe care le aduna cu multă trudă şi de care dădea socoteală donatorilor săi până la ultimul ban, el însuşi trăind în condiţii modeste. Privind viaţa lui de slujire de mai bine de un jumătate de veac,  Dr. Bombara conchide: „Îl numesc un Apostol pentru Europa de Est, pentru că, personal, nu cunosc pe nimeni care să îmi reamintească atât de mult de apostolul Pavel precum a făcut-o Ştefan Gulyas.”

Acum sufletului lui se află în faţa Mântuitorului şi Marelui Păstor Isus Hristos. Înhumarea corpului lui neînsufleţit va avea loc sâmbătă, 20 Aprilie la orele 11.00 în oraşul Torington, din Connecticut, USA. Îl slăvim pe Dumnezeu pentru tot ce fratele Ştefan Gulyas a fost şi lăsat în urma lui.

Beniamin Fărăgău

P.S.

Cei care doresc să intre în posesia autobiografiei lui Stefan Gulyas (disponibilă în limbile română și maghiară) pot să o comande online prin acest link sau să contacteze Fundația Istoria Binecuvântării  prin email: fib@ib-ro.org sau telefon 0264 439669 .

Piroska Fărăgău (4 decembrie 1919 – 1 aprilie 2012)

April3

 

Beniamin Faragau – despre mama sa from Biserica Baptista Iris on Vimeo.

« Older Entries